+31 35 543 1000 info@kza.nl

Keurmerk Talentontwikkeling

okt 24, 2018 | KZA Blogs, Professional, Traineeship, Werken bij

Bij KZA zit talentontwikkeling al ruim 20 jaar in de genen van het bedrijf. De manier waarop wij daar vorm aan geven is onderzocht door onderzoeksbureau Satisaction dat is een onafhankelijk bureau dat 64 bedrijven heeft beoordeelt op arbeidsvoorwaarden en hoe talentontwikkeling is georganiseerd. KZA heeft hiervoor het Keurmerk Talentontwikkeling gekregen en daar zijn wij zeker trots op! We zien het als een bevestiging van de kwaliteit van onze huidige manier van ontwikkelen van talenten en als een aanmoedigingsprijs om ons op dit gebied te blijven verbeteren. Zie ook http://www.nationaalonderzoektalentontwikkeling.nl/

Talentontwikkeling bij KZA
Bij KZA geloven we dat het ontwikkelen van jouw persoonlijke effectiviteit en kennis & vaardigheden de belangrijkste succesfactor is en ons allemaal verbindt. Wat jij als professional nodig hebt om jouw talent verder te ontwikkelen krijgt alle aandacht en daarbij heb je de keuze om stappen individueel te maken of dit samen met anderen te doen die dezelfde interesse of behoefte hebben. Het maken van keuzes en het bespreken van jouw mogelijkheden is regelmatig onderwerp van gesprek bij KZA met jouw business unit manager die jou begeleidt in je opdrachten en je ontwikkeling.

Ontwikkeling persoonlijke effectiviteit
Wij geven bij KZA veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling om jouw individuele impact te vergroten in je opdracht, in je team, bij de klant of bij KZA. Het ontwikkelen van jouw talent op dit gebied is onder andere gebaseerd op regelmatige feedback vanuit jouw collega’s bij KZA of de opdracht en gesprekken met jouw business unit manager.

  • De mogelijkheden die KZA biedt om persoonlijke effectiviteit te ontwikkelen bestaan o.a. uit;
  • Feedback en begeleiding op jouw vaardigheden t.a.v. verbinden, inspireren, resultaatgerichtheid, ondernemen en klantfocus.
  • Vergroten van persoonlijk inzicht en persoonlijke vaardigheden tijdens het KEY-programma met collega’s en een externe coach.
  • Vergroten van individuele impact tijdens het FLOW-programma met collega’s en een externe coach.
  • Diverse workshops zoals Insights Discovery, vaardig vragen, overtuigen & beïnvloeden en omgaan met stress.
  • Individuele coaching.

Ontwikkeling kennis & vaardigheden
Op het gebied van kennis & vaardigheden richt KZA zich op de vakgebieden Testen, Testautomatisering, Agile en Security. We houden daarbij constant in de gaten wat de ontwikkelingen zijn die invloed hebben op de invulling van deze vakgebieden bij onze klanten en de wensen die er zijn bij KZA professionals. Bij KZA geven we een helder up-to-date overzicht van de mogelijkheden die je hebt om je te ontwikkelen in de verschillende vakgebieden. Die mogelijkheden bestaan o.a. uit:
Meer dan 40 trainingen/workshops die je kunt volgen met collega’s bij KZA.

  • Voorbeelden zijn de Masterclass 8+ Testspecialist (met o.a. TMap en ISTQB), verschillende tool-trainingen, Java programmeren, CI/CD workshops, Scrummaster workshops, Scaled Agile Framework training, Certified Ethical Hacker, Architectuur training, (project)management leergang, etc., etc.
  • Het volgen van e-learnings op het moment dat jou dat het beste uitkomt via onder andere Udemy en Pluralsight. Ervaringen die we hiermee opdoen delen we met elkaar.
  • Deelname aan een gilde waar je met collega’s ervaringen uitwisselt, samen nieuwe kennis opdoet, werkt aan een training of product dat KZA of onze klanten kunnen gebruiken en regelmatig bijeenkomsten organiseert . De gildes zijn een actief onderdeel van KZA en zorgen voor veel inspiratie binnen en buiten KZA. Voorbeelden zijn het Testautomatiserings gilde, Data gilde, Agile gilde en Security gilde.
  • Bezoeken van evenementen, congressen en seminars. Dit kan op eigen initiatief of je wordt ervoor gevraagd door KZA. In overleg is veel mogelijk.

Voorbereid op de toekomst
Bij KZA volgen we de ontwikkelingen in de IT op de voet. We zijn constant op de hoogte van de nieuwste technologieën, methoden, business vraagstukken en wat dat vraagt van ons als KZA professionals. Dit doen we vanuit de gildes en door maandelijkse kennissessies te organiseren waarbij we inspirerende sprekers van andere bedrijven uitnodigen om hun ervaringen en visie met ons en onze klanten te delen. Voorbeelden van onderwerpen op kennissessies zijn: CI/CD door ING Lease, Internet of Things door ANWB, Shift Left bij Bol.com, Crazy Data Science volgens Data Masterminds, Behavior Driven Development door Pascal Dufour, Retrospectives door KZA, Security in de Pipeline door KZA en meer.

Talentontwikkeling staat niet stil bij KZA. We zijn constant en met veel enthousiasme bezig om elkaar scherp te houden en te blijven verbeteren. Op die manier zijn we altijd voorbereid op toekomstige ontwikkelingen.